Alles over K’NEX speelgoed

De leukste K’NEX sets vind je op deze pagina. Dit constructiespel is al jaren oud, maar o-zo-leuk! Bekijk op deze pagina alle soorten K’NEX en vind de leukste sets van 2020.

Heb jij al een K’NEX opbergdoos? Hierin berg je handig jouw verschillende sets op. Ook zitten er al 522 onderdelen in waarmee je kunt K’NEX-en.

Met Kid K’NEX heb je verschillende bouwsets die je vervolgens kunt nabouwen. Vanaf 3 jaar en ouder! Maak een coole achtbaan, reuzenrad of koop een losse-onderdelenset. Hier lees je:

Alvast veel plezier met bouwen – of met geven!

K'NEX speelgoed kunstwerken

Top 9 leukste K’NEX bouwsets voor kinderen

Bekijk hieronder de top 9 populairste K’NEX bouwsets.

Zo weet je precies welke bouwsets veel worden verkocht – en dus geliefd zijn bij kinderen.

Ook weet je zeker dat de kwaliteit goed is en dat de reviews goed zijn. Klik op een bouwset of bekijk de sets een voor een.

Ga vervolgens direct naar de beste of goedkoopste aanbieder. Alvast veel plezier met knexen!

1. You build it | 5 – 12 jaar

Deze K’NEX bouwset heeft 130 onderdelen en is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Er zitten geen minifiguren bij deze set uit 2019. Wel heb je na het bouwen een hele toffe auto, die kan rijden. Ook zit er een klein helicopter bij.

Wil je geen auto? Dat is geen enkel probleem, want je bouwt tot wel 10 verschillende modellen met deze set. Zo bouw je bijvoorbeeld een raket.

Deze set scoort met 5 beoordelingen een 4.6 uit 5. Hiermee is dit een goed product dat door veel mensen wordt aangeraden. Terecht een eerste plek voor de You build it set van K’NEX!

2. Jumbo Jet | 5 – 10 jaar

De K’NEX Jumbo Jet heeft 57 onderdelen en is goed voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar. Combineer deze KNEX set met een andere en bouw een reuze auto!

Hiervoor heb je nodig de Dune Buggy, deze Jumbo Jet en de Space Shuttle.

Dit vliegtuig is lekker goedkoop en ideaal voor een leuk schoencadeautje. Want voor nog geen 10 euro kun je jouw kinderen al erg blij maken.

Deze bouwset wordt verkocht door Bol.com. Hierdoor kun je ‘m vaak vandaag nog bij een afhaalpunt bij jou in de buurt afhalen.

3. Zoo Friends | 3 – 5 jaar

De Zoo Friends is net weer wat anders dan LEGO Duplo. Goed voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Dit leuke speelgoed heeft 55 onderdelen. Hiermee kunnen maarliefst 30 verschillende modellen worden gebouwd.

Met degelijk plastic breekt er niks opeens af. Goed te doen voor een 3 jarige!

Vervolgens heeft jouw peuter een leuk speeltje erbij. Deze kan hij of zij zelf helemaal veranderen. Zo stimuleer je het inzicht en de fijn motorische vaardigheden van jouw kindje. En dat allemaal met een poppetje!

4. Modellenset Voor Beginners | 5 – 12 jaar

Met de Modellenset voor beginners K’NEX bouwset kunnen meer dan 40 modellen gebouwd worden. Met maarliefst 141 stukjes heb je daarbuiten genoeg K’NEX om eigen leuke creaties te ontwikkelen. Ideaal voor de beginnende creatieve bouwer!

Uit 274 reviews scoort deze K’NEX set een 4.6 uit 5. Met deze K’NEX set kan de fantasie tot leven komen. Van auto’s, bootjes, stoelen tot bewegende bouwwerken kunnen allemaal gecreëerd worden.

5. Safari Mates | 3 -5 jaar

Met de Kid K’NEX Safari Mates bouwset houdt jouw peuter zich bezig met de leukste jungledieren. Met slechts 21 onderdelen kan jouw peuter 5 verschillende dieren bouwen.

Deze Safari Mates is één van de best verkochte Kid K’NEX sets. De 160 reviews scoren deze set een 4.7 uit 5. Met reacties als: erg leuk, degelijk speelgoed. Geen kleine onderdelen die kapot gaan of scherpe randjes.

Doordat de prijs van deze Safari Mates redelijk laag is – is dit een leuk schoencadeau!

6. Stoere en Snelle Auto’s | 7 – 12 jaar

De Stoere en Snelle Auto’s van K’NEX zijn goed voor de wat oudere kinderen van 7 tot 12 tof 15 jaar. Met deze set ben je wel even zoet, want je kunt 12 verschillende modellen bouwen.

Doordat er 206 onderdelen in zitten kost het je wel een aantal uurtjes om ‘m in elkaar te zetten. En kun jij het al zonder hulp van het boekje?

Met een gemiddelde score uit reviews van 4.6 uit 5 heeft deze set een leuk effect op kinderen. Ze gaan door het dolle en bouwen er ontzetten leuk mee. Wat wil je nog meer?

7. Wings & Wheels | 3 – 5 jaar

Deze vorm van Kid K’NEX heeft vleugels en wielen! Met 65 stukjes kun je tot wel 20 verschillende bouwwerken bouwen. Zo is jouw peuter wel even zoet met deze set.

Verkoop door Bol.com – ben je Select-lid? Dan krijg je 13,43 korting op deze Kid K’NEX.

Er zitten onwijs leuke modellen bij. Zo is jouw Wings & Wheels set nooit saai, want iedere keer bouw je ’n ander bouwwerk!

8. Build a Bunch | 3 – 5 jaar

Met de Build a Bunch voor kinderen van 3 tot 5 jaar kun je nog meer spelen. Want hier zitten geen 10, of 20, maar 30 verschillende bouwwerken in!

In dezelfde leeftijdscategorie is dit een leuke toevoeging op de Wings & Wheels. Want hiermee bouw je leuke poppetjes – het is leuk om meerdere ogen te hebben.

Want in iedere set zitten maar één of twee paar ogen. Koop je er meer? Dan heb je er dubbel zo veel en dus dubbel zoveel plezier. Want wat is een poppetje zonder ogen..?

9. Dino Dudes | 3 – 5 jaar

De Dino Dudes is onwijs leuk voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Met ook hier weer 30 verschillende Kid K’NEX modellen kun jouw peuter eindeloos met Dino’s laten spelen.

Er zitten 100 verschillende onderdelen in deze set. Zo weet je direct dat je veel meer verschillende dino’s tegelijk kan maken. Want één dino bevat tussen de 20 en 30 onderdelen. Dubbel speelplezier!

Deze Kid K’NEX Dino bouwset is wel wat duurder, maar dan heb je ook genoeg om in één keer klaar te zijn. Tenzij je gaat voor een K’NEX opbergdoos – want dan ben je helemaal compleet.


K’NEX Opbergdozen

De K’NEX opbergdozen hebben een Click & Construct Value. Dit betekend dat je ze allemaal met elkaar kunt verbinden. Hierbij zitten soms tot wel 35 verschillende bouwwerken die je kunt maken. En ze zijn erg goedkoop!

Click & Construct Value 522 onderdelen

Met deze Click & Construct Value opbergdoos van K’NEX heb je 522 onderdelen. Hiermee kun je tot wel 35 bouwwerken maken. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Natuurlijk hoef je het boekje niet te volgen. Want er zitten genoeg onderdelen in om zelf jouw creativiteit te laten gaan.

Met 55 reviews scoort deze opbergdoos een 4.3 uit 5. Opvallend: 522 onderdelen zitten in de bak, waardoor de verwachting wat hoog kan zijn, want een gedeelte van de onderdelen is klein. Zo kun je de bouwwerken in het groot én klein nabouwen.

Hierdoor berg je wel makkelijk de bouwwerken in de doos zelf op. Maar er zitten dus ongeveer 250 grote en 250 kleine onderdelen in. Let er dus op dat er veel mini-K’NEX inzit. Maar ook genoeg grote KNEX!

Creation Zone Box 417 onderdelen

De Creation Zone Box heeft 417 verschillende onderdelen. Hiermee kun je tot wel 50 verschillende voertuigen bouwen dankzij de meegeleverde instructies.

Deze K’NEX Creation Zone Box is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

De box bevat vele stukken mini-K’NEX. Dat wil zeggen dat er voldoende ruimte vrij is. Hierdoor is de doos groot genoeg om al je K’NEX in op te bergen. Zo kan je ook eventuele andere bouwsets er makkelijk in kwijt.

K’NEX achtbaan kopen?

Wil je een K’NEX achtbaan kopen? Dan moet je soms goed zoeken. En ben je wat serieuzer bezig met K’NEX dan kinderen. Daarom hebben wij een aantal K’NEX achtbanen voor volwassenen gevonden. Hiervoor moet je wat meer uitzoekwerk doen, maar kun je wel héle mooie achtbanen maken!

Thrill Rides Infinite Journey

De Thrill Ride Infinite Journey heeft 347 onderdelen. Het in elkaar zetten is even een werkje, omdat je moet zorgen dat het zijn evenwicht bewaart. Maar wanneer hij eenmaal staat kun je ‘m écht gebruiken.

De autootjes die erbij zitten kun je over de achtbaan laten rijden. Hierdoor heb je niet alleen een achtbaan gebouwd, maar werkt hij ook nog. Alleen is deze wat te klein om er zelf in te gaan zitten.

Aangeraden van 7 tot 12 jaar. Maar ben jij zelf een achtbanen-fan? Dan ben je niet de enige die wat ouder is en de uitdaging aangaat om deze achtbaan in elkaar te zetten.

Thrill Rides Amusementenpark in een doos

De Thrill Rides Amusementenpark in een doos is erg leuk! Je kan er niet enkel een reuzenrad maken, maar ook andere kermisattracties zoals een achtbaan en zweefmolen. En die kun je naast elkaar zetten om jouw pretpark te bouwen!

Goed voor kinderen van 7 tot 12 jaar – maar dan zijn ze wel even bezig. Dit is ook voor volwassenen een prima keuze. Zeker wanneer je iemand hebt die van andere bouw- en constructiespeelgoed houdt; zoals LEGO Technic!